گرفتگی لولهها یکی از مشکلاتی است که بیشتر شما تا به حال آن را تجربه کردهاید. گاهی اوقات گرفتگی لولهها میتواند بر اثر افتادن یک شی در داخل لوله اتفاق بیفتد و گاهی هم مشکلات جدیتری میتوانند باعث به وجود آمدن این مشکل شوند. با این حال فرقی نمیکند که عامل گرفتگی لوله چیست زیرا در هر صورت شما باید به فکر چارهای برای رفع این مشکل باشید.
ما در این مطلب قصد داریم به معرفی برخی از روشهای خانگی برای رفع گرفتگی لولهها بپردازیم. به خاطر داشته باشید که این روشها نمیتوانند جایگزین روشهای حرفهای لوله بازکنی باشند. با این حال در برخی گرفتگیهای خفیف میتوانند مشکلات شما را تا حدودی برطرف کنند.
علت اصلی گرفتگی لولههای فاضلاب خانهها چیست؟
عوامل زیادی وجود دارند که میتوانند باعث گرفتگی لولههای فاضلاب خانه شوند. برای مثال یکی از مهمترین دلایل گرفتگی لولهها، فرسودگی سیستم فاضلاب شهری است. امروزه به دلیل افزایش تعداد ساکنان ساختمانهای مسکونی و افزایش میانگین مصرف آب در کشور مقدار زیادی فاضلاب وارد لولهها میشوند. این حجم از فاضلاب در سیستمهای لولهکشی قدیمی میتواند مشکلاتی را به وجود بیاورد.
یکی از دلایل مهم گرفتگی دائمی لولههای فاضلاب در بسیاری از خانههای قدیمی، مشکلات سیستم لولهکشی است. البته گرفتگی لولههای فاضلاب ممکن است برای خانههای نوساز شمالی و جنوبی هم اتفاق بیفتد. حتی برای بهترین سیستم لولهکشی مدرن امروزی نیز امکان گرفتگی لوله وجود دارد. به جز مشکلات لولهکشی، عوامل دیگری مانند تجمع مو، چربی و رسوبات و یا گیر کردن یک شی خارجی در داخل لوله نیز میتوانند باعث گرفتگی لولههای فاضلاب شوند.
آسانترین و کارآمدترین راه برای رفع گرفتگی لولهها تماس با مجموعه لوله بازکنی فوری است. با این حال گاهی اوقات، فرصت کافی برای تماس با لوله بازکنی حرفهای وجود ندارد. در چنین مواقعی میتوانید روشهای خانگی لوله بازکنی را امتحان کنید.
بهترین روش لوله بازکنی خانگی چیست؟
روشهای خانگی زیادی برای رفع گرفتگی لولههای فاضلاب خانه وجود دارند. برخی از این روشها نه تنها کارایی لازم را ندارند؛ بلکه میتوانند باعث آسیب دیدن لولههای فاضلاب شوند و یا خطرات جانی برای شما به همراه داشته باشند. با این حال برخی از ایمنترین روشهای خانگی لوله بازکنی به شرح زیر هستند.
محلولهای لوله بازکنی؛ بهترین و قویترین لوله بازکن خانگی
محلولهای لوله بازکن زیادی در بازار در دسترس هستند که برای رفع انسداد موقتی لوله استفاده میشوند. این لولهبازکنها، محلولهایی شیمیایی هستند. استفاده نادرست از آنها میتواند خطرات زیادی برای سلامتی انسان داشته باشد و محیطزیست را نیز آلوده کند.
اگر قصد استفاده از این محلولها را دارید؛ بهتر است از مقدار کمی از آنها استفاده کنید. روی بستهبندی این محصولات، میزان مجاز و روش استفاده درج شده است. سعی کنید مطابق با این دستورالعملها از محلولهای لوله بازکن استفاده کنید. همچنین به خاطر داشته باشید که محلول لوله بازکن صنعتی خاصیت خورندگی بالایی دارد به همین دلیل به مرور زمان ممکن است باعث پوسیدگی لوله و اتصالات در سیستم لولهکشی خانه شود. با همه اینها محلولهای لوله بازکن انتخاب خوبی برای رفع گرفتگیهای مختصر مانند گرفتگی لوله فاضلاب آشپزخانهها محسوب میشوند. این نوع محلولها قیمت بالایی ندارند و در اکثر فروشگاهها به فروش میرسند.
جوششیرین و سرکه
نخستین روش خانگی ارزان لوله بازکنی، استفاده از جوششیرین و سرکه است. نصف فنجان جوششیرین را در لوله گرفته شده ریخته و پس از آن، نصف فنجان سرکه را پشت سر آن داخل لوله بریزید. پس از گذشت ۶۰ دقیقه، یک کتری آب جوش را درون لوله سرازیر کنید. چند بار این کار را تکرار کنید. این ترکیب برای رفع گرفتگی لولهها بر اثر تجمع چربی یا موی بدن گزینه خوبی محسوب میشود. توجه داشته باشید که از ترکیب جوششیرین با سرکه یک ترکیب اسیدی نسبتاً قوی به وجود خواهد آمد؛ بنابراین در استفاده از آن محتاط باشید.
جوششیرین و آبلیمو
آبلیمو انتخاب خوبی برای شستوشو و پاک کردن چربی و لکهای معمولی روی سطوح است. نصف فنجان جوششیرین را درون لوله گرفته شده ریخته و پس از آن نصف فنجان آبلیمو داخل لوله بریزید. بهتر است تا ۶۰ دقیقه صبر کنید. سپس چند کتری آب جوش داخل لوله ریخته تا شاهد رفع انسداد لوله باشید. این روش برای از بین بردن لجن، چربی و مو توصیه میشود. استفاده از آبلیمو به جای سرکه، شاید قدری برای شما گران تمام شود. با این حال سرکه نیز میتواند برای رفع گرفتگی لوله به اندازه آبلیمو مؤثر باشد. روش لوله بازکنی با جوششیرین و سرکه و آبلیمو، یک راهحل واقعی است اما تأثیرگذاری آن، به شدت گرفتگی لوله همبستگی دارد. نباید از این روش انتظار معجزه نداشته باشید. این روش برای مواقعی که شاهد گرفتگی سطحی و موقتی هستیم، کاربرد دارد.
جوششیرین و نمک
جوششیرین و نمک را میتوانید با هم مخلوط کرده و داخل لوله گرفته شده بریزید. حدود نیم ساعت صبر کنید. سپس لوله را با آب جوش، بشویید. در صورتی که این مخلوط را در ساعات پایانی شب وارد لوله کردید تا صبح صبر کرده و سپس لوله را با آب جوش، آبکشی کنید. جوششیرین، خاصیت قلیایی دارد و محلول بیکربنات سدیم و آب نیز میتواند به عنوان اسید یا باز رفتار کند. لوله بازکنی با جوششیرین از روشهای کمهزینه و سریع برای رفع گرفتگی لوله فاضلاب حمام، آشپزخانه و توالت است.
ترکیب جوششیرین، سرکه و نوشابه
نوشابه گازدار اگرچه یک نوشیدنی مضر برای انسان است؛ اما به عنوان یک پاککننده قوی میتوانید روی آن حساب کنید! اسید کربنیک و اسید فسفریک نوشابههای گازدار خاصیت لکه بری قوی دارند. ترکیب نوشابه با سرکه و جوششیرین، انتخاب خوب و ارزانی برای رفع گرفتگی موقتی و سطحی لوله است. برای استفاده از این روش باید نصف فنجان جوششیرین را به همراه نصف فنجان سرکه درون لوله ریخته سپس یک بطری نوشابه بزرگ را به آن اضافه کنید.
ترکیب نمک، بوراکس و سرکه
در این روش، باید از یک چهارم فنجان نمک، همین مقدار بوراکس سدیم (ماده معدنی که قابلیت حل شدن در آب داشته و در تولید پودر لباسشویی استفاده میشود) و نصف فنجان سرکه استفاده کنید. در نهایت هم چند کتری آب جوش درون لوله بریزید و یک ساعت صبر کنید. بعد از این مدت به احتمال زیاد گرفتگی لوله برطرف خواهد شد.
فنر لوله بازکنی دستی
استفاده از فنر دستی یکی از بهترین روشهای خانگی برای باز کردن لولههای فاضلاب است که کارایی بسیاری خوبی نیز دارد. برای استفاده از این روش باید یک فنر دستی لوله بازکنی را از بازار بخرید یا خودتان یک فنر در خانه بسازید. ساخت فنر دستی دشوار نیست. کافیست یک آویز لباس را بردارید، آن را باز کنید و در قسمت انتهایی آن یک قلاب درست کنید. حالا شما یک فنر دستی دارید که میتواند گرفتگیهای خفیف لولههای فاضلاب را برطرف کند.
البته که فنرهای لوله بازکنی موجود در بازار از نظر اندازه و قطر تفاوتهای زیادی با هم دارند و شما میتوانید با توجه به نیازتان انواع مختلفی از آنها را تهیه کنید. همچنین این نوع فنرها قیمت بالایی هم ندارد؛ بنابراین اگر به دنبال یک راهحل اقتصادی و ارزانقیمت برای رفع گرفتگی لولههای فاضلاب منزلتان میگردید، فنر دستی انتخاب خوبی برای شما خواهد بود. برای استفاده از این روش باید فنر دستی را وارد لوله کنید و مقداری بچرخانید تا عامل گرفتگی لوله خرد شود یا از بین برود. پس از انجام این کار، مقداری آب داغ داخل لوله بریزید تا گرفتگی به طور کامل برطرف شود.
جوهر نمک
جوهر نمک یک ترکیب شیمیایی بسیار قوی است. ما استفاده از این روش را برای لوله بازکنی پیشنهاد نمیکنیم زیرا احتمال به وجود آمدن آسیبهای جانی در هنگام استفاده از این ماده وجود دارد. این ترکیب قوی ممکن است باعث سوختگی شدید شود. با این حال اگر میخواهید از جوهر نمک برای رفع گرفتگی لولهها استفاده کنید، باید حسابی محتاط باشید.
حتماً از دستکش استفاده کنید و یک محافظ چشم بر روی چشمانتان قرار دهید. سه فنجان کوچک جوهر نمک را با یک سطل آب مخلوط کرده و سپس به خوبی هم بزنید. بعد از این کار کافیست این محلول را داخل لوله بریزید و کمی صبر کنید. پس از گذشت چند ساعت کمی آب داغ داخل لوله بریزید تا از باز شدن لوله مطمئن شوید. اگر گرفتگی لوله همچنان به قوت خود باقی بود میتوانید این روش را یک تا دو بار دیگر تکرار کنید.
جاروبرقی آب و خاک
این نوع جاروبرقیها که با نام جاروبرقیهای تر و خشک نیز شناخته میشوند میتوانند گرفتگی لولهها را برطرف کنند. خرید این نوع جاروبرقیها فقط برای رفع گرفتگی لولههای فاضلاب اصلاً به صرفه نیست. با این حال اگر این نوع جاروبرقیها را در منزل دارید میتوانید از آن برای رفع گرفتگیهای مختصر لولههای فاضلاب استفاده کنید. لوله جاروبرقی را داخل لوله فاضلاب قرار دهید سپس اطراف لوله را به خوبی بپوشانید. جاروبرقی را روشن کنید تا عامل گرفتگی لوله به داخل جاروبرقی کشیده شود و گرفتگی لوله برطرف شود.
آب گرم و مواد شوینده
ترکیب آب گرم و مواد شوینده یکی از سادهترین و در دسترسترین روشهایی است که میتوانید از آن برای رفع گرفتگی لولههای خانهتان استفاده کنید. این روش به اندازه روشهای دیگر لوله بازکنی کارآمد نیست اما میتواند تا حدود زیادی گرفتگی لولههای آشپزخانه را برطرف کند.
لولههای آشپزخانه معمولاً به دلیل جمع شدن باقیمانده مواد غذایی در داخل لولهها مسدود میشوند به همین دلیل گرفتگی آنها به راحتی برطرف خواهد شد. پس از ترکیب شوینده و آب گرم، چندین بار این محلول را به داخل لوله فاضلاب بریزید. اگر بعد از سه تا چهار بار استفاده از این روش هنوز هم مشکل گرفتگی لولهها برطرف نشده بود، وقت آن است که با لوله بازکنی رسالت تماس بگیرید.
تلمبه دستی لوله بازکنی
تلمبههای لوله بازکنی در خانه اکثر ایرانیها وجود دارد. اگر چنین وسیلهای را در اختیار ندارید میتوانید به راحتی آن را از ابزارفروشیها تهیه کنید. این وسیله کوچک میتواند برای رفع گرفتگی لولههای فاضلاب بسیار مؤثر باشد. اگر سینک آشپزخانه دچار گرفتگی شده است و یا لوله توالتتان گرفته است میتوانید از تلمبه دستی استفاده کنید.
نحوه استفاده از این وسیله نیز بسیار آسان است. باید تلمبه را بر روی لوله قرار دهید و چند بار آن را بالا و پایین کنید. بعد از انجام این کار به احتمال زیادی گرفتگی لوله برطرف شده است. پس از اتمام کار تلمبهزنی باید مقداری آب داخل لوله بریزید تا همه ضایعاتی که باعث گرفتگی لوله شدهاند به خوبی پاک شوند و از بین بروند.
تمیز کردن لولههای فاضلاب سینک آشپزخانه
اگر لوله فاضلاب سینک آشپزخانه منزلتان گرفته است و آب داخل سینک باقی میماند باید لوله زانویی سینک را خارج کرده و آن را تمیز کنید. پس از باز کردن لوله زانویی سینک به خوبی آن را با آب بشویید و دوباره در جای خود قرار دهید. گاهی اوقات گرفتگی لولههای فاضلاب به همین سادگی برطرف میشود. برای رفع انسداد لوله فاضلاب روشویی نیز میتوانید این روش را امتحان کنید. اگر استفاده از این روش کارآمد نبود و هنوز گرفتگی لولهها برطرف نشده بود؛ آن وقت میتوانید روشهای دیگر را امتحان کنید.
آیا راهی برای پیشگیری از گرفتگی لولههای فاضلاب وجود دارد؟
یک راه ساده برای پیشگیری از گرفتگی لولههای فاضلاب، جلوگیری از ورود موادی است که میتواند باعث گرفتگی لولهها شود. برای مثال شما میتوانید با قرار دادن یک توری کوچک بر روی سوراخ سینک آشپزخانه مانع از ورود باقیمانده مواد غذایی به داخل لوله فاضلاب شوید. این کار ساده تأثیر بسیار زیادی در جلوگیری از گرفتگی لولههای فاضلاب آشپزخانه دارد.
همچنین مهمترین دلیل گرفتگی لوله فاضلاب حمام و روشویی، تجمع مو و چربی در داخل لولههای فاضلاب است. شما میتوانید با شستشوی مداوم و استفاده از برخی روشهای لوله بازکنی که در بخشهای قبلی به آنها اشاره کردیم؛ جلوی افزایش میزان گرفتگی این لولهها را بگیرید. در آخر باید بدانید که گرفتگی لولهها امری اجتناب ناپذیر بوده و ممکن است هر چند وقت یکبار به دلایل مختلفی با این مشکل روبهرو شوید. اگر نتوانید با روشهای خانگی این مشکل را برطرف کنید؛ تماس با یک مجموعه لوله بازکنی و درخواست کمک از آنها میتواند بهترین راهحل باشد.
چرا استفاده از روشهای لوله بازکنی خانگی همیشه مؤثر نیست؟!
همانطور که بارها در بخشهای مختلف این مطلب به این مسئله اشاره کردیم؛ استفاده از روشهای لوله بازکنی خانگی فقط برای رفع گرفتگیهای خفیف لولههای فاضلاب کارایی دارند. این روشها نمیتوانند یک راهحل دائمی و مناسب برای رفع گرفتگیهای شدید باشند. برای مثال اگر دلیل گرفتگی لوله فاضلاب گیر کردن یک جسم خارجی درون لوله باشد، آن وقت راهحلی به جز درآوردن یا خورد کردن جسم خارجی وجود ندارد. این کار نیز با استفاده از روشهای خانگی امکانپذیر نخواهد بود.
در نهایت اگر دو یا سه مورد از روشهای خانگی را امتحان کردید اما نتوانستید نتیجه دلخواهتان را بگیرید؛ وقت آن است ک با بهترین لوله بازکنی شرق تهران تماس بگیرد. مجموعه لوله بازکنی ما با اعزام کادری مجرب و آموزشدیده به سرعت در محل حاضر خواهند شد و با استفاده از بهترین دستگاههای لوله بازکنی مشکل لولههای فاضلاب منزل شما را برطرف خواهند کرد. قیمت مناسب، تضمین خدمات و ارائه فاکتور رسمی برای خدمات لوله بازکنی انجام شده از جمله امتیازات تیم لوله بازکنی فوری است.