شاید برای شما هم اتفاق افتاده باشد که موقع ظرف شستن، آب داخل سینک ظرفشویی پایین نمیرود یا این عمل بهکندی اتفاق میافتد یا که در حین دوشگرفتن در حمام متوجه شدهاید که بهسختی آب داخل حمام پایین میرود.
گرفتگی لولههای فاضلاب خانه گاهی با بوی بسیار بدی همراه است. دلایل متفاوتی برای گرفتگی لوله فاضلاب وجود دارد که موجب میشود یا تخلیه آب با تاخیر صورت گیرد یا آب فاضلاب به دلیل نداشتن راهی برای تخلیه به طور عکس عمل کرده و بالا بیاید. همانطور که دلایل متعددی برای گرفتگی لوله فاضلاب در منزل وجود دارد، راه های جلوگیری یا رفع گرفتگی مختلفی هم برای این مسائل موجود است.
با این تفاوت که با دانستن راه های پیشگیری از گرفتگی لوله فاضلاب منزل و عمل به آنها، میتوانید به میزان قابلتوجهی در هزینههای گزاف تعویض لولههای فاضلاب، صرفهجویی کنید. لوله بازکنی شرق تهران خدمات تخصصی و مقرونبهصرفهای را در اختیار ساکنین تهران قرار میدهد.
روش های پیشگیری از گرفتگی لوله فاضلاب خانه
معمولا کمتر پیش میآید که هنگام استفاده از آب برای شستشو لوازم یا بخشهای خانه به این نکته دقت کنیم که آیا موجب گرفتگی لوله فاضلاب میشود یا خیر؟
البته قبل از هر چیز باید بدانید که گرفتگی یا بالا آمدن آب لوله فاضلاب مسئلهای نیست که یکباره اتفاق افتد؛ بلکه در طولانیمدت و طی بیتوجهیهایی از جانب ما صورت میگیرد؛ بنابراین لازم است تا راه های پیشگیری از گرفتگی لوله فاضلاب منزل را بشناسیم و تمام سعی خود را در جهت عمل به آنها به کار ببریم.
پیشگیری از گرفتگیهای لوله فاضلاب آشپزخانه
زمانی که شروع به شستن ظروف میکنید معمولا مواد باقیمانده آنها داخل ظرفشویی ریخته میشود. این مواد که گاهی روغن بسیاری با خود به همراه دارند وارد لوله های فاضلاب شده، داخل دیواره لوله رسوب میکنند و در زمان طولانی موجب گرفتگی لوله میشوند.
راهکاری که برای این مشکل وجود دارد شامل مواردی همچون: پاککردن روغن و چربیهای ظروف قبل از شستشو، استفاده از توریهای آشغالگیر و استفاده از آب جوش بهصورت هرچند وقت یکبار برای ازبینبردن مواد رسوب شده داخل لوله فاضلاب، میشود.
استفاده از تجهیزات جانبی مثل فیلتر های فاضلاب و پمپ های پشتیبان
استفاده از دستگاه تراکم هوا یا رسوبزدا یکی دیگر از راه های پیشگیری از گرفتگی لوله فاضلاب منزل است. دستگاه تراکم هوا به اینگونه عمل میکند که پس از قرارگیری در مسیر لوله فاضلاب، از وارد شدن هوا به لوله جلوگیری کرده، سپس بهوسیله تلمبه دستگاه هوا درون محفظه ذخیره میشود.
دست آخر با باز کردن ضامن آن، هوا با سرعت و فشار زیاد وارد لوله شده و مسیر را باز میکند. رسوبات حاصل از کلسیم، آهک یا مواد دیگر داخل آب در طولانیمدت موجب گرفتگی لوله های فاضلاب خانه میشوند. استفاده از دستگاه رسوبزدا میتواند در این مواقع بسیار موثر باشد.
تفالههای چای، قهوه و پسماندهای غذایی را داخل سینک نریزید
اگر از قبل چربی و روغن پسماندهای غذایی در حین شستشو ظروف وارد لوله های فاضلاب شده باشند، هنگامی که تفالههای چای و قهوه را بدون استفاده از توری مخصوص، درون سینک ظرفشویی میریزید بهسرعت جذب فضای روغنی لوله شده و در مدت دراز موجب گرفتگی میشود، در این صورت تخلیه و عبور آب امکانپذیر نخواهد بود.
رعایت مصرف درست و حساب شده آب و فاضلاب
گاهی با وجود توری و درپوشهای مخصوص، همچنان با مشکل گرفتگی لوله های فاضلاب مواجه میشویم. این اتفاق زمانی رخ میدهد که در مصرف آب برای شستشو و نظافت بیش از اندازه افراط به خرج داده باشید، در این صورت ممکن است چاه فاضلاب و لولهها خیلی زودتر از آنچه فکر کنید پر شوند، ازاینرو یکی دیگر از راه های پیشگیری از گرفتگی لوله فاضلاب منزل میتواند درست و بهینه مصرفکردن آب هنگام نظافت باشد.
جایگزینی لوله های فاضلاب با لوله های جدید و با کیفیت
جنس و کیفیت لوله های فاضلاب از آن دست مسائلی است که ربطی به نحوه عملکرد ما ندارد. بهمرورزمان و بر اثر کارکرد طولانی، لولهها دچار کهنگی یا پوسیدگی میشوند و دیگر بازدهی سابق را ندارند. این مسئله احتمال دارد در بعضی از لولهها زودتر اتفاق افتد و نیاز به تعویض داشته باشد؛ بنابراین چککردن هرچند سال یکبار لولهها بهمنظور اطمینان از عملکرد صحیح آنها ضروری بوده تا در صورت نیاز، جایگزینکردن لوله های جدید و باکیفیتتر بهموقع انجام شود.
پیشگیری از گرفتگی لوله فاضلاب در حمام
در زمان استحمام و شستن سر و بدن باید حتما به این مسئله دقت داشته باشید که موهایی که در این زمان ریخته و وارد لوله فاضلاب میشوند بهراحتی تخلیه نشده و در درازمدت باعث گرفتگی میشوند.
موارد دیگری که گرفتگی فاضلاب را به وجود میآورند، افتادن صابون، درب شامپو یا تیغ اصلاح است. نمونه دیگر راه های پیشگیری از گرفتگی لوله فاضلاب منزل بهخصوص حمام عبارتاند از:
- استفاده از توری آشغالگیر
- درپوش مخصوص
- جمعآوری موها و آشغالهایی که درون توری گیرکردهاند
از گرفتگی لوله های فاضلاب توالت و روشویی جلوگیری کنید
از مهمترین عوامل گرفتگی لوله فاضلاب در توالت و روشویی موارد زیر رایجتر هستند:
- انداختن دستمالکاغذی یا پد بهداشتی
- ریز موهایی که کف دستشویی ریخته شده و هنگام شستشو وارد لوله فاضلاب میشوند
از نمونه راه های پیشگیری از گرفتگی لوله فاضلاب منزل در بخش توالت یا روشویی، قرار دادن سطل زباله مخصوص در محیط یا کشیدن سیفون پس از هر بار استفاده از توالت است.
همچنین قبل از اقدام به نظافت فضای سرویس بهداشتی بهتر است با استفاده از دستمال توالت موهای کف زمین را جمع کرده و سپس کار خود را آغاز کنید. درصورتیکه با رعایت نکات بالا، با مشکل گرفتگی لوله های فاضلاب در خانه مواجه شدید، میتوانید از خدمات لوله بازکنی در رسالت استفاده نمایید.
از ریختن مواد رنگی در فاضلاب جلوگیری کنید
اگر حرفه شما بهگونهای است که در فضای خانه کار میکنید یا به هر نحوی با انواع متریالهای رنگی سروکار دارید یا در حال بازسازی منزل هستید، توجه داشته باشید که رنگها، حلالهای آن مانند بنزین و تینر، مصالح ساختمانی و انواع چسب باعث گرفتگی لوله فاضلاب میشوند و از آن جایی که اینگونه گرفتگی از سختترین نوع است برای جلوگیری از آن، این مواد را در سطل زباله بریزید.
راه های رفع گرفتگی لوله فاضلاب منزل
گاهی اتفاق میافتد با وجود رعایت تمام راه های پیشگیری از گرفتگی لوله فاضلاب منزل بااینحال لولهها دچار گرفتگی میشوند. در این صورت باید روشهایی را به کار ببریم تا این مشکل برطرف شود. در اینجا مواردی را که میتوانید در منزل به کار ببرید به طور خلاصه بیان میکنیم.
استفاده از آب جوش همراه با شویندهها
مواد شوینده را پس از حلکردن در آب داغ درون لوله فاضلاب ریخته، سپس برای اطمینان بیشتر هنگامی که محلول کفآلود کاملا پایین رفت، این بار آب جوش را بهتنهایی داخل سینک و لوله بریزید. این شیوه میتواند چربی و روغنهای درون لوله را از بین ببرد.
محلول جوششیرین و سرکه
به مقدار مساوی سرکه و جوششیرین را داخل لوله فاضلاب بریزید. پس از گذشت نیم ساعت، مقداری آب جوش را اضافه نمایید. این روش میتواند چربی، موهای بلند، لعاب و لجنهای بسته شده در داخل لوله را کاملا از بین برده و لوله را تمیز کند.
فنر مخصوص باز کردن لوله
فنر مخصوص لولهبازکنی زمانی کاربرد دارد که گرفتگیها سطحی باشند. معمولا برای گرفتگی لوله فاضلاب در خانه از نمونه دستی آن استفاده میشود.
استفاده از جالباسی فلزی
این روش هنگامی مورد استفاده قرار میگیرد که جسمی درون لوله گیر کرده باشد. بهغیر از سر قلاب مانند جالباسی، آن را کاملا صاف کنید. پس از وارد کردن جالباسی درون لوله و برخورد آن با جسم، تلاش کنید جسم را از این طریق از لوله خارج نمایید.
در نهایت میتوانید برای اطمینان بیشتر مقداری آب جوش داخل آن بریزید. علاوه بر موارد ذکر شده، روش های خانگی دیگری نیز وجود دارند مانند:
- تمیزکردن لوله های زیر سینک یا لوله های دیگری که به شکل U هستند
- استفاده از محلول آب و سود سوزآور
- محلول جوششیرین و نمک
- تلمبه مخصوص باز کردن لوله
- محلولهای اسیدی رقیق
- جوهرنمک
- استفاده از نوشابه بهعنوان یک لولهبازکن بسیار قوی
سخن نهایی
در این مطلب تلاش کردیم طبق تجربههای بهدستآمده راه های پیشگیری از گرفتگی لوله فاضلاب منزل را تاحدامکان بررسی کنیم. در مواقعی حتی با رعایت تمام این نکات، لوله های فاضلاب دچار گرفتگی میشوند یا حتی استفاده از روش های خانگی برای رفع گرفتگی موثر نیستند. در این مواقع باید از متخصصین این کار کمک بگیریم. تیم لوله بازکنی در مجیدیه خدمات کاملا تخصصی و باصرفهای را در اختیار ساکنین تهران قرار میدهد.